Hoger percentage voor de pensioenopbouw.

Als het kabinet akkoord zou gaan met een hoger percentage voor de pensioenopbouw in 2015 komt het kabinet niet aan de voorgenomen bezuiniging. Bij een verhoging tot 2 procent in plaats van de voorgenomen 1,75 procent van het inkomen loopt de schatkist 700 miljoen euro in 2015. Het bedrag loopt op naar 1,3 miljard in 2017.

De onderhandelingen die sinds vorige week met de oppositiepartijen worden gevoerd, over het plan om de pensioenopbouw te verlagen en zo een bezuiniging van bijna 3 miljard binnen te halen. Het kabinet heeft de steun van de oppositie is nodig omdat het kabinet anders geen meerderheid heeft in de eerste kamer.

De verlaging van de jaarlijkse pensioenopbouw van 2,25 procent naar 1,75 procent. Is volgens de oppositie een brug te ver, de oppositie en de sociale partners willen dat een hogere opbouw mogelijk blijft.

Het kabinet had in het sociaal akkoord 250 miljoen uitgetrokken om zijn pensioeningreep te verlichten. De sociale partners bedachten hiermee een bij spaarregeling die het percentage tot 1.85 procent verhoogt.

QR Code - Take this post Mobile!
Use this unique QR (Quick Response) code with your smart device. The code will save the url of this webpage to the device for mobile sharing and storage.