Pensioenplannen slecht voor onze jongeren

D66 heeft zaterdag op het D66 congres in Utrecht gepleit dat het kabinet zijn huidige pensioenplannen aanpast. Binnen de partij zijn er vragen gerezen omdat de verdeling nu niet eerlijk zouden zijn voor werkenden en jongeren. Worden de gevolgen van de plannen voor jongeren niet verbeterd, dan kan het kabinet niet rekenen op steun voor de plannen aldus D66-leider Alexander Pechtold.

Dit zei de partijleider vandaag op het D66-congres in Utrecht. Daarin gaf hij ook aan dat er nog andere slechte voorstellen zijn die moeten worden afgewezen.

De plannen waar werkenden en jongeren minder pensioen opbouwen, terwijl ze even hoge premies blijven betalen. Moeten volgens Pechtold aangepast worden. “Met ons valt te praten. Maar het kabinet moet dan wel beter zijn huiswerk over doen”. Hoewel de partij het Herfstakkoord over de begroting van 2014 goedkeurde, betekent dit niet dat fouten hersteld moeten kunnen worden: “Onze eigenstandige positie laat ons volledig vrij slechte plannen af te wijzen. En zoals het er nu uit ziet zijn de pensioenplannen slecht voor onze jongeren.”

 

QR Code - Take this post Mobile!
Use this unique QR (Quick Response) code with your smart device. The code will save the url of this webpage to the device for mobile sharing and storage.